30 Eylül 2014 Salı

Miss Granny (2014)




Oyuncular

Oh Doo-ri 74 yaşında oğlu ve onun ailesiyle birlikte yaşayan yaşlı bir kadındır. Her yaşlı insan gibi torunları üzerine düşkündür. Özellikle Ji-Ha'ya. Onun müzik grubu için maddi destek oluyordur. Günlerden bir gün bir fotoğrafçının vitrininde Audrey Hepburn'ün fotoğrafını görür ve fotoğraf çekinmek ister. 



Fotoğrafçı gerçekten güzelleştiğinize emin olun yoksa fotoğrafınızı çekmem der şakasına. Cenazesi için fotoğraf çekindiğini anlatır. Fotoğrafçı fotoğrafını çeker ve o farkında olmadan 20'li yaşlarına dönmüştür. Otobüste kıyafetleriyle dalga geçen serseriler sayesinde genç olduğunu görecektir. Artık bu halde eve de dönemezdir. Bir yolunu bulup hizmetçi olarak evde kalmayı başarır. Gençliğinde yapamadığı şeyleri yapmaya başlar. Güzel sesiyle herkesi büyüler. Burada araya gireyim gerçekten şarkılar da güzel Shim Eun Kyung'un sesi de. Buyrun siz de dinleyin.


Bu esnada torununun grubunun solisti gruptan ayrılmıştır. Onlara katılır ve kısa sürede yapımcıların dikkatini çeker. Evdekilerden sadece Bay Park'a bu durumunu anlatır. İlk başta inanmaz ama kısa sürede durumu kabullenir. Hayatını yaşaması için onu cesaretlendirir. Gençleştikten sonraki bölümler komedi ve romantizm arasında gidiyor.


Ama filme asıl duyguyu veren ise sonlardaki dram. Gençliğinde ne zor şartlarda oğlunu büyütüp profesör yaptığını anlatıyor. Oğlunun da Bay Park'dan duyup inanmadığı ama sonradan eski resimleri karıştırınca onun annesi olduğuna inandığı ve sonrasında hastanede yaptığı konuşma duygulandırıyor. Torunu için gençliğini feda edecektir Oh Doo Ri.


Benim keyif alarak izlediğim zaman zaman hüzünlendiren bir film oldu Miss Granny. Tavsiye edeceğim filmlerden. Filmin sonunda sizi bir sürpriz bekliyor.

--------------------

Filmde güldüğüm yerlerden biri

Sauna'da dizi için ekran başına toplanmış yaşlı teyzeler için "genç" Oh Doo Ri'nin söylediği söz :) Gerçekten de arkadan öyle gözüküyor. Kore'de yaşlı kadınlar arasında bu saç moda bu arada.




Fragman

1 yorum:

fndk dedi ki...

Merhaba...
Blogunuzda ki yazıya tesadüfen denk gelip öneriniz üzerine izledim filmi..Dediğiniz kadar varmış harika zaman geçirdim..
İyiki paylaşmışsınız.Çok teşekkürler.. :)

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts