18 Nisan 2017 Salı

"Reply 1988" (2015)




Oyuncular
1988 senesi ve günümüz arasında mekik dokuyan eskiye özlem duyulmasına yol açan bir dizi Reply 1988. Daha önceki serilerde olduğu gibi yine koca bulma derdindeki kızımızın kocası kim diye gizemini sonuna kadar koruyorlar. Kısaca karakterlerden bahsedeyim.

Duk-Sun: Oldukça tembel bir öğrencidir. Bu yüzden babası tarafından dışlanıyordur. Arkadaşlarıyla takılmayı çok sever. Ablasıyla devamlı kavga eder ve dayağı yer :)

Jung-Hwan: Duk-Sun'un ailesinin üst katında oturuyorlardır. Piyangodan büyük bir para kazanınca zengin olmuşlardır. Jung-Hwan Duk-Sun'a deli gibi aşıktır ama bir türlü itiraf edemez.

Sun-Woo: İyi bir öğrenci ve örnek bir ağabeydir. Babası vefat ettikten sonra annesi ve küçük kız kardeşi ile yaşamaya devam ediyordur. Duk-Sun ondan hoşlanıyordur.

Dong-Ryong: Dans etmeyi seven, derslerinde tembel olduğu için ailesinden devamlı azar işiten bir çocuktur. Aynı evde yaşamalarına rağmen annesini zar zor görüyordur. Çalıştıkları için ona zaman ayıramıyorlardır.

Taek: Go oyuncusu olan Taek bu alanda kendini yetiştirerek dünyanın en iyisi olma yolunda ilerliyordur. Mahallenin gururudur.

Mahalle demişken bu beş arkadaş küçüklüğünden beri aynı yerde büyümüşlerdir. Yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen bir şekilde. Komşuluk bağları eskiden bizim ülkemizde olduğu gibi görüntüler ortaya çıkarmış. O yüzden belli bir yaşta olanların anlayabileceği bir sıcaklığı taşıyor. Geçmişe bir yolculuk yapıyorsunuz. Diğer karakterlerden de bahsetmek isterdim ama çok uzun bir yazı olur o yüzden diziden hoşuma giden yerlerin ekran görüntüleriyle yazıma son vereceğim. İzlemenizi de tavsiye edebileceğim bir dizidir.

Dizinin başında geçmişte iz bırakan filmleri sıralarken bizden de bir film dikkatimi çekti.


Çevirmenin kıvrak zekâsı :)





Bunu görünce aklınıza ne geldi? Tabii ki Secret Garden. Devamında o meşhur sahnenin taklidi.


Burada dilek tutuyordu. Ama duruşu dua eder gibiydi. Komik geldi.

Burada büyük bir laf ediyor :)

Ve dizimize geçmişe özlem duyarak vedamız.



0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts