2 Nisan 2017 Pazar

"I Hear Your Voice" (2013)

Sesini Duyuyorum




Oyuncular



Herkese merhaba. Yine uzunca bir süredir yazmamışım. Biraz nedenlerinden bahsedeyim. Yaklaşık 1 senedir League of Legends adlı oyunun müdavimi oldum. Bu yüzden bloga zaman ayıramadım. Onda da belli bir ustalığa ulaştıktan sonra tesadüfen blog aklıma geldi. Taslak halinde bıraktığım ve izleyip, puanlayıp listelediğim film ve dizileri yazmak istedim. Bazılarından ekran görüntüleri almışım bu işimi kolaylaştıracak bazılarından ise almamışım. Onları da hatırladığım kadarıyla özet geçip yazacağım.

Bu dizimizde küçüklüğünde anne ve babasının geçirdiği bir trafik kazasında hayatını kaybetmesinden sonra insanların içlerinden geçen düşünleri, konuşmaları duyabilen bir yetenek kazanan Soo-Ha'nın karmaşık yaşamını ve aşk hayatını anlatıyor.

Dizinin başlarından insanların ne düşündüklerini duymak çok harika bir özellik diye düşünebilirsiniz. Ben de öyle düşündüm. Ama izleyince hak veriyorsunuz lise öğrencisi olan Soo-Ha insanların bütün konuşmalarını duymanın zorluklarından kaçınmak için devamlı yanında kulaklık taşıyor ve müzik dinliyor. Bundan kaçınmanın bir yolu olarak bunu seçmiş. Çünkü gerçekleri duymak her zaman sizi mutlu etmeyebilir. Ancak işe yaradığı zamanlar da olacaktır. Bu dizide de bunun örneklerini göreceksiniz.

Janh Hye-Sung taşrada büyümüş ve hedefi olan avukatlık için Seul'e taşınmıştır. Annesinden uzaktadır ve telefonla görüşüyorlardır. Annesi devamlı evlenmesi için başının etini yiyor ve onu sıkıştırıyordur. Bu yüzden konuşmalar çok uzun sürmüyor ve annesinin yüzüne telefonu kapatıyordur.

Başrollerin tanışması geçmiş yaşamlarının çakışması nedeniyle. Avukat ilk başlarda tanımıyor ama Soo-Ha onu tanıyor. Hatta ilk aşkı olarak yıllarca kalbinde saklıyor. Daha fazla detaya girmeden (belki de girdim) diziden aldığım birkaç ekran görüntüsü ve video ile sonlandırayım.


Burada insanların konuşmalarını gözlerine baktığında duyabildiğini öğrendikten sonra kendi hislerini saklamaya çalışan bir Hye-Sung görüyoruz :) Kendinden yaşça küçük birine aşık olmasının utancını yaşıyor. Soo-Ha yüzünü açıyor. Komik bir görüntüydü o yüzden gif'ini yaptım.

Biraz aforizma






Yazının başında söylediğim bu özelliği kıskanan Hye-Sung.




Annesiyle telefon görüşmelerinden bir kesit.




Bu saf ve arsız arkadaşla yazımızı sonlandıralım :) Davayı almak için aile ile tekrar görüşmeye giden Cha Kwan-Woo'ya bir kova su atılıyor ve tepkisi.




Bir dakika videoları unutmuşum onları da atayım. Blogger'ın kabul ettiği videoların görüntüleri çok bozuluyor bunun için kusura bakmayın. Normalde böyle değiller. Başka yere ekleyince de telif hakkı uyarısı alıyoruz.








Son olarak dizinin OST'sinden;

Every Single Day - Echo



0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts