30 Haziran 2013 Pazar

Les Misérables (2012)

Sefiller



Ünlü Fransız yazar Victor Hugo'nun aynı adlı eserinden uygulanan Les Misérables Türkçe adıyla Sefiller bu sefer karşımıza bir müzikal olarak çıkıyor.

Konu: Jean Valjean ekmek çaldığı için kürek cezasına çarptırılmış ve birkaç kez kaçmaya teşebbüs ettiği için bu ceza arttırılmış, 19 yıl hapis yatmıştır. Hapishaneden çıkmıştır artık özgür bir adamdır. Ama eski bir mahkum olduğu için kimse ona iş vermiyordur. Aç susuz dolaşırken bir piskopos ona yardım elini uzatır ancak yine hırsızlık yapacaktır ve evden gümüş takımlarını çalıp kaçacaktır. Çok geçmeden yakalanıp oraya getirilecektir ancak adam onları kendisinin verdiğini söyleyecektir. Böylece suçlamalardan kurtulacaktır. Üstüne adam ona iki tane gümüş şamdan hediye eder. Vicdan azabı duyan Jean değişmeye karar verir. İsim değiştirerek bir fabrika kurar ve herkese baba gibi davranmaya başlar. Çok geçmeden herkesin sevgilisi olur ve belediye başkanı seçilir. Jean Fantine adındaki zor durumdaki bir kadını kötü yoldan kurtarır. Çocuğu için binbir türlü iftiraya karşı ayakta durmaya çalışan kadın çok fazla yaşamaz. Son isteği kızına iyi bakılmasıdır. Gaddar polis şefi Javert daha önce adı duyulmamış bu adamdan şüphelenir. Gözü bir yerden ısırıyordur onu. Daha detaylı bilgi isteyenler buraya bakabilir.

Etkileyici bir filmdi. Müzikal türüne alışkın olmamakla birlikte hikaye güzel işlenmiş. Oyuncular da zaten gel de izle diyor. Başarılı bir yapım olmuş.

0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts