30 Haziran 2013 Pazar

19-Nineteen (2009)




Oyuncular



Big Bang üyeleri T.O.P ve Seung-ri'nin rol aldığı 19-Nineteen filmini tabii ki Big Bang yüzünden izledim. Çerezlik bir film olmuş.

Konu: Jeong-Hun bir öğrencidir. Boş zamanlarında bir internet kafede çalışıyordur. Kız arkadaşı onu terk etmiştir. Rap müzik tarzını seviyordur ve günlük hayatında bile kendi kendine bu müzik türüne göre doğaçlama yapıyordur. Aynı iş yerinde çalıştığı Yeong-ae o gün ona çıkma teklif eder. Şanslı günündedir. Terk edildiği gün başka bir kızdan çıkma teklifi alır. Eun-Young ise bir kuaförde çalışıyordur. Annesi hastadır ve hastanede tedavi görmektedir. Aynı zamanda Yeong-ae ile arkadaşlardır. Yeong-ae ondan borç para ister ama onun da bakması gereken bir annesi vardır. Min-Seo ise inek bir öğrencidir. Babası çok zengin bir iş adamıdır. Her gün bu internet kafeye gelip Yeong-ae'nin resimlerini çekiyordur. Ona aşık olmuştur ve bunu bir türlü açıklayamıyordur.

Hepsi de 19 yaşındadır. Jeong-Hun ve Yeong-ae o akşam birlikte çıkarlar ve sonrasında Yeong-ae'nin cesedi bulunur. Bir cinayete kurban gitmiştir ve şüpheli olarak Jeong-Hun, Eun-Young ve Min-Seo sorguya çekilir. Sorgudayken hepsi şiddete maruz kalırlar ve oradan kaçarlar. Artık birbirlerinin arkasını kollamalı ve birlikte hareket etmelilerdir. Polislerden kurtulurlar ve ülkenin değişik yerlerine ceplerinde fazla bir para olmadan giderler. Birbirlerini daha yakından tanırlar ve bu olayı da sorgularlar kendi aralarında. Aralarında geçen o diyaloglardan biri... Büyütmek için üstüne tıklayın.


Onlar kaçar polis izlerini sürer. Aralarında sıkı bir dostluk başlayacaktır. Zaman zaman da anlaşmazlıkları ve dargınlıklar olacaktır.

Bu kadar yazmama değecek bir film değil ama işte yazdık ne yapalım :) Kötü de değil işte ortalama bir filmdi. Filmden bir söz ile sonlandıralım.

"19, Sıcak yaz güneşi gibi, 19 yaş sonsuza kadar sürmez. Zamanı durdurmak için yapabileceğimiz bir şey yok."

0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts