13 Ocak 2013 Pazar

"Steins;Gate" (2011)






Ana Karakterler



Okabe Rintarou

Işınlanma üzerine deneyler yapan bağımsız çılgın bir bilim adamıdır. Kendine ve başkalarına değişik değişik kod isimleri takmayı sever. Çünkü gizli bir örgüt tarafından izlendiğini düşünmektedir. Telefonda konuşurken El Psy Congroo demesiyle ünlüdür.




Makise Kurisu

Nakabachi'nin kızıdır. Babası gibi bir akademisyendir. Zaman makinesinin icadı üzerine çalışma yapıyordur o da.



Profesör Nakabachi

Bilim adamıdır aynı zamanda Makise Kurisu'nun babasıdır. Zaman makinesinin icadını duyurarak tarihe adını yazdırmak istiyordur.







Shiina Mayuri

Okabe'nin laboratuvarında takılıyordur. Küçüklüklerinden beri tanışıyorlardır. Hobisi cosplay yapmaktır. Okabe'nin rehinesidir.


Hashida Itaru

Okabe'nin ona taktığı isim süper hacker'dır. Laboratuvarda bilgisayar işlerine o bakıyordur. Yetenekli bir hacker'dır. Aynı zamanda biraz sapıktır.






Okabe ile Hashida kendi laboratuvarlarında deneyler yapıyorlardır. Mikrodalga fırına koydukları şeyleri ışınlamaya çalışıyorlardır. Okabe, Profesör Nakabachi'nin verdiği konferansa gider. Orada profesörün bahsettiği teorinin John Titor'dan çalıntı olduğunu söyler ona. Makise hemen oraya gelir ve onu kolundan tutar dışarı çıkarır. 15 dakika önce ona ne demek istediğini sorar. Okabe buna bir anlam veremez. Mayuri ile binadan ayrılacaklarken bir ses duyarlar. Okabe üst kata çıkar ve Makise'nin yerde kanlar içinde yattığını görür. Korkar ve aşağı iner. Hashida'ya mesaj atar hemen "Makise Kirasu bıçaklanmış." O anda zaman durur. Dışarı çıktığında binanın çatısına bir uydunun düştüğünü görür. Herkes yok olmuştur. Daha sonra her şey normale döner ve laboratuvara dönerler. Hashida ile konuşurken ona mesaj attığını söyler. Hashida'da bir hafta önceydi o der. Okabe o an da geçmişe mesaj yolladığını anlar. Kaza ile ışınlamayı başarmış gibidir. Ama bunu nasıl yaptığını bilmemektedir. SERN adlı örgütün onların planını ele geçirmesinden korkuyordur. Daha doğrusu onların bu deneyde başarılı olduğunu ve tüm dünyayı kontrol ettiğini düşünmektedir. Hashida ile birlikte onların ağına sızarak bilgileri çalmayı düşünür.


Mikrodalganın içinde zamanda ışınlanmaya çalışan muzun hali.


Laboratuvar


Binaya düşen ufo. ( Siz öyle sanın ^^ )

Diğer karakterlerinde karşılaşmasıyla beyin fırtınası şeklinde geçecek bir güzel yapım sizi bekliyor. Kısaca özetlemek gerekirse ben kelebek etkisi filminin konusuna benzettim. Çabalamaları hep bunu hatırlattı bana.

0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts