9 Eylül 2012 Pazar

"The King 2 Hearts" (2012)





Oyuncular




Hikayeye göre Güney Kore'de krallık hala devam etmektedir. Kralın amacı ayrılmış Kore'yi yeniden birleştirmektir. Bu yüzden kardeşinin ordular arasında düzenlenecek yarışmaya Birleşik Kore adına katılmasını sağlar. Dahası Kuzey Kore'den yarışmaya katılan Kim Hang Ah'ı gelini olarak düşünüyordur. Lee Jae Ha'nın onunla evlenmesinin iki ülkeyi yeniden birleştirmesi için iyi bir adım olabileceğini düşünüyordur. Kralın başı bu birleşmeye karşı çıkan silah tüccarlarıyla belaya girecektir. Buradan çıkar sağlayan çok ünlü bir silah satıcısı bunu istemiyordur. Hain planlarını devreye sokar ve ülkenin kralına bir suikast düzenletir. Kral ve kraliçe hayatını kaybedecektir. Prens Lee Jae Ha bu işlerden hiç anlamayan bir gençtir. Mecburiyetten dolayı artık kral o olacaktır. 




Karakterler

Lee Jae Ah / Prens (Kral)
(Lee Seung Gi)
Kim Hang Ah / K. Kore Özel Kuvvetleri
(Ha Ji Won)
Lee Jae Shin / Prenses
(Lee Yun Ji)
Eun Shi Gyung / Kraliyet Koruması
(Jo Jeong Seok)


Kim Bong Gu / M Club Silah Tüccarı
(Yun Je Mun)

Konuya kısaca değindikten sonra dizi de gözüme batan komik enstantaneler ve ülkemizin bayrağının yer aldığı fotoğrafları paylaşayım. Hemen hatırlatayım Lee Jae Ah Kuzey Kore askeri timinde olan Lee Kang Suk ile yarışacakları ülkelerden hangisi iyi olur diye tartışırken Türkiye'nin lafı açılıyor ve Lee Jae Ah onlar olmaz Türkiye bizim müttefikimiz diyor :)

Önce komik bölümler;



Burada Güney Kore'ye Kral'ı ziyarete gelirlerken yoldaki bilboardlarda ünlü oyuncuların görüntülerini gören ve dibi düşen Kim Hang Ah :) Gördükleri oyuncuların hepsi şu an askerde ve bazıları tamamlamak üzereler. Ekip arkadaşları onunla dalga geçince onlara sadece onlarla aynı ortamda eğitim görebileceğini hayal ettiğini söyleyecektir. Yerseniz :)

Koskoca dizi de gülebilecek bir de Kuzey Kore timinden olan Lee Kang Suk'un SNSD'den Tiffany'e kafayı takması vardı :)

Sıradaki ekran görüntüsü ülkemizin bayrağının ve askerlerinin göründüğü kısım.




Diğer karakterleri biraz daha tanıtayım. Eun Gyu Tae kraliyet genel sekretedir. Oğlu Eun Shi Gyung'da kraliyet korumalığı yapıyordur.


Eun Gyu Tae

Eun Shi Gyung ile prenses'in arasında da bir aşk yaşanmaktadır. Shi Gyung resmiyetini korumak için prenses'e karşılık vermiyordur.


Biraz da romantizm diyelim.


Bunu da söylemeden geçemeyeceğim. Korelilerin dizilerinde yaş farkı hiç önemli değil nedense? Bir dizide adam kızı yaşındakine aşık olabiliyor ve bunu normalmiş gibi önümüze sunuyorlar. Bunda da Ha Ji Won kendinden 9 yaş küçük Lee Seung Gi ile sevgili rolünü oynuyor.


Dizi ilk başlarda çok sıkıcı gelebilir. İlerleyen bölümlerde aksiyon sayesinde sonuna kadar izletmeyi başarıyor. OST Kraliçesi Taeyeon'un Missing You Like Crazy şarkısı olmasa bu kadar çekilmezdi benim için bu :)











Bu kadar resimden sonra bir de fragmanı ekleyelim tam olsun.


3 yorum:

Secret dedi ki...

Yaş farkı konusu çok garip hakikaten.Bizde olsa laf söylerdik hemen herhalde nasıl öpüştüler falan diye.Ama sırıttıklarını düşünmüyorum LSG ve HJW'un.
Benimde mesela dizide garibime giden şey olmuştu, ilk başta Han Ah acayip kendine güvenen, dikdatör ruhlu bir kadınken, birden aşık, saf bir karaktere çevirdiler.Çok değişim bariz ortadaydı yani..Onun haricinde ben Eun Shi Kyung'u çok sevdim! Özellikle prensesle olan sahnelerini iple çekiyordum :D Kısacası güzel bir diziydi.İzlenmeli^^

Adsız dedi ki...

ha ji won yüzünden izliyemediğim dizi
ilk kez secret garden da izleyip
ondan da rol arkadaşındanda hoşlanmamıştm
bu yüzden de bu diziyi izlemedim.
şimdi bakınca güzel bir diziye benziyor
keşke başka bir oyuncu oynasaymış diyorum

Neo dedi ki...

Secret - O başından beri öyleydi. Askeri yaşam ile normal hayatını ayırmaya çalışıyordu. Ama o ortama alıştığı için normal hayatta bazı şeyleri başaramıyordu. Mesela çıkmaya çalıştığı birinin ağzını büzüyor :) Yorum için teşekkürler.

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts