7 Eylül 2012 Cuma

Kısa Kısa...

Legend of the Fist: The Return of Chen Zhen (2010)



 1917 yılında Fransa'da birinci dünya savaşına katılan Chen Zen, Japon işgalindeki ülkesi Çin'e dönmeyi başarır ve mafyanın arasına sızarak Japonların planlarını öğrenir. Böylelikle kendi kurduğu küçük çaptaki çetesiyle onlara karşı koymaya çalışacaktır. Geceleri pelerin ve maskesiyle düşmanlarını alt eden Chen Zen gündüzleri tavernada müzisyen rolünü üstlenecektir. Mafya babasının metresi ile aralarında yakınlaşma olacaktır. Ancak bu kadın (Qi Shu) Japon ordusu için çalışan bir ajandır. Donnie Yen üstad yine döktürmüş bu filmde. Twitter'da daha önce yazmıştım bu adam Çin'in Cüneyt Arkın'ıdır diye :) Aksiyon sahneleri oldukça iyiydi. Fragmanı için Tıklayın






Kyung-ho, içine kapanık, kendi halinde ve yalnız yaşayan bir bilgisayar dahisidir. Kendi yalnızlığından ürettiği bir hayal dünyasında yaşamaktadır. Bir gün John takma adlı gizemli bir kişiyle karşılaşır. Hayal dünyasında beklediği kişinin John olduğuna inanmaktadır. John'un arkadaşı çekici bir kadın olan Elly'nin de cazibesiyle Kyung-ho, onların karanlık dünyalarına giriş yapar.

John, dünyadaki para hareketlerini yöneten gizli bir oluşumun üyesi olduğunu söyler ve Kyung-ho'dan kapalı sistemleri kırarak para transferlerini yönlendirmesini ister. Biraz korku, biraz merak ve biraz da heyecanla Kyung-Ho bu teklifi kabul eder. Ancak bu kabulleniş Kyung-Ho'nun sınırlarını kestiremediği, karanlık ve karmaşık işlerin döndüğü ve geri dönüşü olmayan bir dünyaya adım atmasını sağlar.



Senaryo olarak güzel bir film ama oyunculuklar konusunda bir sorun vardı. Fena film değil. Fragmanı için Tıklayın




Gizemli bir kişi Ryu Hae Guk'u arar ve babasının öldüğünü haber verir. Savcı adayı olan Hae Guk köye gider ve neler olduğunu öğrenmeye çalışır. Fakat köydekilerin ondan bir şeyleri gizlediğini anlar. Savcı arkadaşının yardımıyla olayların üzerine gider. Delilleri bulabilmek için kendi hayatını da tehlikeye atacaktır. Köyde bulunanların hemen hemen hepsi eski suçlulardan oluşmaktadır. Onları adam edip çeki düzen veren ise eski bir dedektif olan Cheon Yong Deok'dur. 

Uzun bir film olmasına rağmen sıkıcı olmamayı başarmış. Bu da fena değildi. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts