3 Kasım 2011 Perşembe

The Butterfly Effect 3: Revelations (2009)

Kelebek Etkisi 3


Benim IMDb sitesinde izlediğim filmleri kayıt altına almaya başlamam bu serinin ilk filmi ile olmuştu. Ashton Kucher ve Amy Smart'ın oynadığı ilk film hala favori filmlerimdendir. Ondan sonra çıkan filmi hiç yakıştıramadım. Çünkü berbattı. Bu film ise konuyu adam akıllı bir yola sokmayı başarmış. Konuya geleyim.

Sam geçmişe giderek çözülememiş bir sürü davayı gözlemleyerek dedektiflere yardımcı oluyordur. Dedektifler onu medyum diye çağırıyordur. İmkânsız dedikleri şeyleri bile çok rahatlıkla çözüyordur çünkü. Her şey yolunda giderken eski kız arkadaşının kardeşi ablasının katilini bulması için Sam'e gelir. Diğer olaylarda soğukkanlı kalmayı başaran Sam bunu kabul ederse soğukkanlı kalacak mıdır? Her şey bu kadar kolay olacak mıdır? Olayları engellemek istediğinde hep başka insanlarda ölüyordur çünkü. Nitekim bu teklifi kabul edip kız arkadaşının katilini öğrenmek için gittiğinde kız kardeşi ile karşılaşır ve onu olay yerinden uzaklaştırır. Fakat bu sefer o da öldürülür. Sam olayın peşini bırakmaz. Başı belaya girecektir ve yaptığı müdahalelerin ne gibi sonuçlar doğurduğunu görecektir.

Sam küçük yaşta iken evlerinin yandığı bir olayda kız kardeşini o kazadan kurtarır. Aslında o kazada kız kardeşi ölmüştür ama Sam geçmişe giderek onu kurtarmıştır. Bu sefer anne ve babası o olayda ölmüştür. Kendisini bu olaydan kurtardığını öğrenen kız kardeşi Jenna ona tüm kalbiyle bağlanacaktır. Sam olayları çözmek için gittiği son yerde şüpheli olarak yakalanır ve nezarethaneye atılır. Devamlı bilgi aktardığı dedektiflerden yalnızca 1.5 saatlik bir izin ister. İzin alabilmek için ise dedektifi kendine inandırması lazımdır. Dedektife karısıyla ilk tanıştığı ana gittiğini ve ilk konuşmasında karısının ona ne söylediğini aktarır. Doğru söylediğini gören dedektif Dan ona izin verir. Sam olay yerine gittiğinde beklemediği bir sürprizle karşılaşacaktır.

İlk film kadar olmasa bile fena bir film değildi. 6.5 puanlık bir film benim için.

0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts