29 Ekim 2011 Cumartesi

Two Guys (2004)

Tu gaijeu



Tae-hyun Cha'nın oynadığı her film neredeyse iyidir. Şimdiye kadar kötüsüne rastlamadım. O yüzden kesin konuşmayayım. Bu filmde onlardan biri. Komedi, aksiyon türündeki filmin konusu basit ama eğlenceli.

Hun (Tae-hyun Cha) bir otelde park görevlisi olarak çalışmaktadır. Hovarda bir hayat sürmektedir. Bu yüzden tefecilerden aldığı borcunu ödememek için bin bir türlü oyun çeviriyordur. Tahsilat için gelen kişiyi her seferinde atlatır. Tefecilerin en sonunda tepesi atar ve Jung-tae isminde bir serseriyi onu yakalaması için görevlendirirler. Jung tae onu korkutup parayı almaya çalışacaktır. Hun'u böbreğini satmakla korkutur ve peşini bırakmaz. Hun ile birlikte otelden sarhoş bir iş adamını evine bırakırlar. Bu esnada çok önemli bir çanta karışmıştır. Aynı model başka bir arabayı almıştır çünkü Hun. İş adamı deliye döner ve çantayı bulmasını söyler. Jung-tae onu tek başına gönderemeyeceği için peşinden gitmek ister ama iş adamı beni ekip kaçacaksınız değil mi yemezler der ve Jung-tae'nin kendisi ile kalmasını söyler. Jung-tae istemese de buna razı olur. Otel odasına çıkarlar ve Jung-tae hiç beklemediği bir şeyle karşılaşır. Adam gaymiş. Ona iş atmaya başlar.


Rahatsız olan Jung-tae tuvalete gitmek için izin ister ve gider. Tam bu esnada çantanın onlarda olduğunu sanan başka birileri kiralık katil yollamıştır. Daireye gizlice giren katil elektrikleri keser ve iş adamını öldürür. Tam da o esnada Jung-tae ellerini sabunluyordur ve sabunu yere düşer. Sessizce kapı aralığından olanları izlerken Jung-tae'nin telefonu çalar ve katil ona yönelir. Ne yapacağını şaşıran Jung-tae jakuziye saklanır. Elinde susturuculu silahla kapının kilidini kıran katil içeri girer tam onu gördüğünde ateş edecekken sabuna basar ve kafasının üstüne düşer. Şans yanındadır ve oradan hemen kaçar. Hun ise onları atlattığını zannederek evinde fink atıyordur. Takip edilmiştir ve evinde tanımadığı iki tane adam vardır. Ona işkence yaparak çantanın nerede olduğunu soruyorlardır. Hun ağabeyim dediği Jung-tae'yi arar ve çantayı getirmesini söyler. Eve geldiğinde büyük bir kargaşa çıkacaktır. Çünkü önceki tahsilatçı da oraya gelmiştir. Kim kime dum duma derken bir şekilde yine bu ikili kurtulur oradan. Bu şekilde kader ortaklığı yaparlar. Çantanın çok değerli olduğunu anlayıp birlikte hareket ederler. Filmin ismi de bu yüzden "Two Guys"

Kovalamaca başlar. Jung-tae yardım istemek için tanıdığı bir arkadaşı olan Ji-seon'un yanına gider. Güzel ve çok zeki olan Ji-seon şifre kırmakta çok başarılıdır. Çantada şifrelidir ve onu açmasını söyler. Açmayı başarırlar ve uyuşturucu olmadığını görürler. Daha değerli bir şeydir ama ne olduğunu anlayamazlar. Çantadan kurtulmaya çalışırlarken Hun'un telefonu çalar ve ne kadar para istediklerini sorar. 1 milyar won istediklerini söylerler ve adam hemen kabul eder. 10 milyar won demediğiniz için çok şanslıyım der. Artık çantanın çok değerli olduğu anlaşılmıştır. Hun adama buluşma yerini söyler fakat bundan emin olmak için her seferinde buluşma zamanı geldiğinde başka bir adres söyler. Onlar kaçar peşine her seferinde daha fazla birim(gizli servis) ve çete düşer. Sadece eğlenmek için izlenebilecek güzel bir film. Çok detaylı bir senaryo beklemeyin.

Dikkatimi çeken ilginç kareler oldu. Bunlardan en komikleri saunadaki şu iki görüntüydü bana göre :)

Resimin büyük halini görmek için üzerine tıklayın

2 yorum:

Çikomaster dedi ki...

Tae-hyun Cha'nın tüm filmlerini izledim ama bunu nasıl atlamışım bilmiyorum. Çok iyi bir oyuncu, filmi en kısa sürede izleyececeğim.

Neo dedi ki...

McKahveci benim de gözümden kaçmıştı yakın zamana kadar :) İyi seyirler öyleyse ;)

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts