11 Eylül 2011 Pazar

Musa (2001)

Musa The Warrior
 


Koryu hanedanlığı M.S. 1375 yılında Çin'deki Ming hanedanlığının elçilerinden birinin öldürülmesi yüzünden sürgün edilmiştir. Koryulular devamlı elçiler göndermişlerdir ve sonunda araları düzelmiştir ancak evlerine geri dönemeyenlerde vardır. Bu hikayede bir grup Koreli diplomatın ve onun adamlarının mücadelesi anlatılıyor.

Film için hiçbir masraftan kaçınılmamış. Bu çok belli oluyor. Kaliteli bir yapım çıkmış ortaya. Oyuncu kadrosundan gördüğünüz gibi önemli isimlerde var. Kore'de en önemli filmlerde oynayan Woo-sung Jung en dikkat çekeni. Çin'in dünya sinemasına kazandırdığı güzellik Ziyi Zhang'ı da anmadan olmaz :) Açıkçası film izlemeden önce kadrosuna bakarım mutlaka. Sevdiğim oyuncular varsa izlerim. Birde Sung-kee Ahn var. Adamın oynadığı film sayısı inanılmaz :) Bu kısa bilgiden sonra hikayeyi anlatmaya devam edelim.

Koryulular çölde ilerlerken büyükelçileri Moğolların saldırısı sonucu ölür. Büyükelçi öldüğü için göreve devam etmenin bir anlamı olmadığını düşünen General Choi Koryu'ya geri dönme emri verir. Yolda elçi yardımcısı yaşlı adam daha fazla dayanamaz ve vefat etmek üzeredir. Elçi yardımcısının muhafızı ve kölesi olan Yesul artık özgür birisidir.


Çünkü efendisi ölmeden önce onun artık herkes gibi özgür biri olduğunu ilân etmiştir. Grubun başındaki general bu durumu pek beğenmez. Bir süre sonra mola verdiklerinde yolda Moğollar tarafından kaçırılan Çin'li prensesi görürler.




Onu kurtararak kendilerini affettirmenin daha kolay olacağını düşünmüşlerdir. Bu planı uygulamaya koyarlar ve ölüm kalım savaşı artık başlamıştır. Çin'li prenses bir görüşte Yesul'un ne kadar cesur biri olduğunu anlamıştır. İkili arasında yakınlaşma belirtileri başlar.

Artık yeni hedefleri evlerine dönmek değil prensesi korumak ve onu sağ salim sarayına götürmektir. Filmin bundan sonrası büyük bir mücadeleye sahne olacaktır. Yine çok fazla uzatmamak için bu kadar diyorum :) Sonunu beğenmedim.


Biraz resim verip bu yazıyı bitireyim.


2 yorum:

Taurus Skywalker dedi ki...

Durağandı ama güzel bir filmdi. Sayende yad ettim. Ellerine sağlık, teşekkürler. :)

Neo dedi ki...

Rica ederim :) Bende yorum için teşekkür ederim.

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts