2 Temmuz 2011 Cumartesi

"It's Okay, Daddy's Girl" (2010)

 




"Sorun Yok, Babasının Kızı" tahmin edebileceğiniz üzere dram ağırlıklı bir dizi. Çok fazla yan karakter olduğu için ilk başta izlerken kim kimdir diye tanımakta zorlanıyorsunuz ama bölümler geçtikçe bütün karakterlere alışıyorsunuz. Mükemmel bir baba örneği olan bir adam ve kızlarının başına gelenler... Onlardan birisinin yüzünden haksız yere suçlanmasıyla birlikte tüm aile büyük bir sıkıntı içine girer ve ellerinde ne var ne yok kaybederler. Zaten hasta olan babaları bu olaylar üzerine daha fazla dayanamaz ve beyin kanaması geçirir. Uzun süre yarı felçli olarak kalacaktır.


Dikkat buradan sonrası spoiler içerir


Her şeyini kaybeden ailenin yaşam mücadelesi ve karşılarına çıkan şans. Her şeyi kötü yapan bir anne belkide bu dizide onlara en iyi şeyi vermiştir. Şaşkın damadı :) Bu adam beni dizide bol bol güldürdü. Babasının iki kızından küçüğü olan Eun Chae-ryung güzeller güzelidir. Amerika'da okuduğu sırada tanıştığı bir kız (Kang Bo-ra) birde erkek arkadaşı (Park Jung-seo) vardır. Park Jung-seo kıza aşıktır fakat bir türlü ondan yüz bulamıyordur. İşte tamda bu nedenle ülkelerine döndüklerinde kızın başına çorap örmeye karar verir. Onunla ilgili haince bir plan kurarak başkaları tarafından saldırıya uğrarken onu kurtarıyormuş gibi yapacaktır. Böylece kızın gönlünü kazanacaktır. Fakat işler istediği gibi gitmez ve planı uygulaması için tuttuğu kişiyi darp ederek ölmesine sebep olur.


Öldürdüğü yetmiyormuş gibi suçu kızın babasının üzerine yıkar. Bu yüzden adam şüpheli olarak görülüyordur ve tazminat ödemek zorunda kalmıştır. Ölen gencin anne babası para düşkünü insanlardır. Evlatlarının hiç bir değeri yoktur. Bu yüzden mahkemenin verdiği yüklü miktarda tazminat parasını alıp kaçarlar. Oğullarından Choi Wuk-gi restoranda çalışıyordur Choi Hyuk-gi ise askerden yeni gelmiştir. Onlar Eun Chae-ryung'un babasının bu cinayete karışmış olabileceğine inanmıyorlardır. Gördükleri adam çok naif ve temiz kalpli birisidir. Bu yüzden suçsuzluğunu kanıtlamak için ona yardımcı olmaya çalışıyorlardır. Bir yandanda anne ve babasının onların parasını alıp kaçtığı için mahcup durumdalardır.


Eun Chae-ryung hayatın zorluklarını tatmamış şımarık bir kızdır. Saflığı yüzünden bütün bir ailenin kötü duruma düşmesini sağlayacaktır. Ablasının (Eun Ae-ryung) ise evlenme planları yaptığı adamla sıkıntıları vardır ve annesinin zoraki olarak görücü usulü tanıştırması sonucu benim şaşkın damat dediğim Jin-gu ile tanışır. İlk başta bu evliliği düşünmesede zamanla ona alışacaktır. Jin-gu'nun yaşamıda onunla tanıştıktan sonra düzene girecek ve onunda kanı kaynayacaktır Ae-ryung'a. Aslında evliliğe razı olmasının sebebi babasının hastane masraflarını karşılayamamaları. Jin-gu'nun babası hastanenin sahibidir. Oğlunu bizdeki deyimi ile helal süt emmiş bir kızla evlendirmek istiyordur. Eun Ae-ryung onun tam aradığı türde bir kızdır. Evlilik kararından sonra babası hastane masraflarının ödendiğini söyler.


Zamanla Eun Chae-ryung ile Choi Hyuk-gi arasında yakınlaşma başlayacaktır. Bu arada gerçek suçluyu bulmak için herkes birleşip birbirine yardımcı olur.


Bir sürü yan karakter var bu dizide. Hepsini tek tek yazmayacağım beni güldüren bir çok karakter vardı. Yeri geldi üzüldük yeri geldi güldük böylece bir dizinin daha sonuna geldik. Çeviride emeği geçen Hafsa Ebrar ve ZalimGurbet'e teşekkürler :) Bir teşekkürde Pi'ye dizinin bölümlerini twitter'da haberleşerek aynı anda izledik :) Kritiklerini oradan yaptık.


Güzel bir diziydi ama sonunu tam beğenmediğim için puan kırdım :)

3 yorum:

Adsız dedi ki...

:) Ah o final tam bir hayal kırıklığı :(
Mutlu sonla bitsin dedik dedik ama böyle yarım yamalak bitsin demedik yani :)
Senariste hayatta başarılar diliyorum büyük konuşmıyım ama bir daha onun yazdığı bir diziyi izleyeceğimi sanmıyorum :)
Dizide harika bir konu yakalamış ve birbirinden güzel karakterleri bir araya getirmiş bu kadar güzel bir kadrı bu kadar güzel bir yapımda buluşmuşken neden bu şekilde bitirmiş anlayamadım doğrusu belkide kendince sebepleri vardır belki daha uzun olmasını planlamıştır kısa kesmek zorunda kalmıştır vesaire ama ben hala 18. bölüm gelecek diye bekliyorum :))

Neo dedi ki...

:) Senarist bizim hayal gücümüze bırakmış sanırım. Gerçek suçlu olan kişinin hapise girişini bile göremedik. Şöyle hapisde biraz eziyet etselerdi aklı başına gelseydi :) O kadar pisliğinden sonra bari onu görseydik ben mutlu sonu kendi hayal gücümüzde düşünmeye razıydım.

Adsız dedi ki...

Şaşkın damatla ablaya düğün yapıcaz diye konuştular ya yemekte o düğünü bile göstermediler yok ya yok düşündükçe sinir oluyorum senariste :))Böyle sap gibi bitirdi kimse de itiraz etmedi mi nedir ya :))
Bilmiyorum ki işte kimbilir neler oldu orada :b

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts