20 Haziran 2011 Pazartesi

Sunny (2008)







Soon-yi şarkı söylemeyi seven genç bir bayandır. Kocasını(Sang-gil) askere yollamış ve onun annesiyle birlikte yaşamını sürdürüyordur. Belli aralıklarla kocasının birliğini ziyaret eden Soon-yi aralarındaki ilişkinin bitme noktasına geldiğini hissediyordur. Dahası kocasının kendisi dışında başka bir kızla gizli ilişkisi olduğunu anlayabiliyordur. 

Sang-gil'e bir gün mektup gelir. Seul'den başka bir kadın tarafından yazılmıştır bu. Mektubunu koğuş içinde açıktan okuyan başka bir askerle bu yüzden kavga edip komutanlarının önüne çıkartılırlar. Komutan onlara ya hapis, ya Vietnam ikisinden birini seçin karar sizin der. Bu arada Soon-yi'ye annesi her defasında kocasını ziyaret etmesini söylediğinde canı sıkılıyordur. Yine bir ziyaretinde kocası Sang-gil ona kendisini sevip sevmediğini sorar. Sang-gil sorusuna yanıt alamayınca Soon-yi'nin ne demek istediğini anlar.

Ertesi ay Soon-yi ziyarete geldiğinde kocasının Vietnam'a savaşa gittiğini öğrenir. Kendi öz annesinin evine dönmeye çalışır ama babası artık kendilerinden çıktığını bu eve adımını atamayacağını söyler. Çaresiz şekilde Sang-gil'in annesinin evine döner. Bir gün postacı mektup getirir. Annesi okumasını söyler. Mektubu alan Soon-yi annesine artık durumu açıklamanın zamanının geldiğini düşünür ve oğlunun Vietnam'da savaşta olduğunu söyler. Annesi Vietnam'a gideceğini söyler. Soon-yi ona mani olur ve kendisi gideceğini söyler. Ne yapacağını bilmez durumdayken tesadüfen üçkağıtçı bir müzik grubu liderine denk gelir. Onlarla birlikte Vietnam'a gider. Zor şartlar altında askerleri eğlendirip grup üyeleriyle birlikte para kazanmaya çalışıyorlardır. Grubun lideri ona Sunny takma ismini vermiştir. Amerikan askerleriyle bu şekilde daha kolay iletişim kuracaklardır. Başlarına gelmeyen kalmamıştır neredeyse. Sunny her türlü zorluğa rağmen kocasını bulmak için sonuna kadar çabalar...


Çok fazla bir şey vaat etmeyen orta düzeyde bir film olmuş. Tavsiye eder misin diye sorarsanız ben tavsiye etmem :) Savaş sahneleri filmi biraz kurtarmış diyebilirim. En azından masraftan kaçılmamış bu belli.

2 yorum:

koredelisi dedi ki...

''Çok fazla bir şey vaad etmeyen orta düzeyde bir film olmuş. Tavsiye eder misin diye sorarsanız ben tavsiye etmem :) Savaş sahneleri filmi biraz kurtarmış diyebilirim. En azından masraftan kaçılmamış bu belli''
Sen tavsiye etmiyosan bende izlemem:D:D
Daha demin bu filmin afişine bakıyodum yazını gördüğüm iyi oldu;) Kamsahamnida^^

Neo dedi ki...

:) Rica ederim. Ortalama bir film ama Su Ae yine iyi bir oyunculuk çıkartmış. Her rolün hakkından gelebilen ender oyunculardan.

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts