27 Haziran 2011 Pazartesi

Magic (2010)

Sihir



Myung-jin çello eğitimi alan bir gençtir. Onunla aynı müzik okuluna giden Jung-woo ve Ji-eun ile aralarında iyi bir dostluk vardır. Jung-woo okulun en iyi çello öğrencisidir. Her fırsatta diğer öğrencileri eziyor onları beğenmiyordur. Myung-jin'de bu ezilenler sınıfındadır. Ji-eun ise billur gibi bir sese sahip olmasının yanında okulun en iyi piyanistidir. Ortak hedefleri yarışmayı kazanıp Amerika'ya gitmektir. Bu üçlü arasında garip bir bağ vardır. Myung-jin daha önce bir müzik kitabında tesadüfen bulduğu bir parçayı Ji-eun'a verir o da bu sözler üzerine Magic adlı eseri besteler.

Jung-woo çok sigara içen biridir bu yüzden günün birinde tüberküloz hastalığına yakalanır. Çok fazla ömrü kalmadığını öğrenince Myung-jin'i eğitmeye karar verir. Kendine fırsat geldiğine sevinen Myung-jin, Jung-woo'nun ölümüne sevinir hale gelmiştir. Myung-jin ile Joo-woo arasındaki rekabet müzik alanında gibi gözükse de esasen öyle değildir. İkiside Ji-eun'a aşıktır ama bunu bir türlü dile getiremiyorlardır.

Filmde kesit kesit Myung-jin'in şimdiki halini ve eski günleri aramasını görüyoruz. Pişmanlıklarla dolu yaşamını ve arkasında bıraktıklarını bir türlü aklından çıkartamıyordur.

Müzik kısımları olmasa hiç çekilmezdi bu film. Oldukça sıkıcı bir havada ilerliyor çünkü. Çello, piyano gibi klasik müzik enstrümanlarının sesini sevenler ancak katlanabilir bu filme. O kişilerden biride ben oluyorum :) Ortalama bir filmdi. İzlerken fantastik bir hikaye olacak gibi geldi bir ara ama değilmiş.

0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts