19 Mayıs 2011 Perşembe

A Barefoot Dream (2010)

Maenbalui Kkgeum
Yalınayak bir rüya



Güney Koreli eski bir profesyonel futbol oyuncusu olan Kim Won-kang günün birinde işleri bozulunca ülke dışına çıkar. Gittiği ülke Doğu Timor'dur. Uzun yıllar Portekiz sömürgesi olan ülke tam bağımsızlığını kazandığı sıralarda bu sefer Endonezya tarafından işgal edilir. Daha sonra Birleşmiş Milletlerin baskısıyla Endonezya Doğu Timor'dan çekilir. Bugün hala Birleşmiş Milletler askerleri ülkede barış gücü olarak görev almaktadır. Bunların içinde Türkiye den giden birliklerimizde var. Yazının sonunda bununla ilgili bir video'da paylaşacağım.

Kim Won-kang Kore büyükelçiliğinden Park in-gi ile ülkede ne tür bir iş yapacağını planlıyordur. Bir gün araçla giderken toprak sahada yalın ayak çocukların top oynadığını görür. O zaman kararını verir ve Doğu Timor'da ki ilk spor ürünleri satan dükkanı açar. İlk başlarda çocuklara günlük 1 dolara iki ayda kramponları alabileceklerini söyler. Fakat zaman geçtikçe buna bile güçlerinin yetmediğini anlayacaktır. Yaşları 10-11 civarı olan çocukların en büyük tutkusu futboldur. Büyüdüklerinde birer profesyonel oyuncu olmanın hayallerini kuruyorlardır. Ülke içindeki iç çatışmalar halen devam etmektedir. Bu nedenle bazı çocukların aileleri birbirleriyle devamlı bir çatışma halindedir.

Kim Won-kang sayesinde çocuklar hem ülkelerinin ilk profesyonel takımı olacaklardır hemde aralarındaki düşmanlıkları giderip ailelerininde barışmasını sağlayacaklardır. Bu sayede tüm ülke bir birlik olup aradaki düşmanlıkları yok edecektir.

Dram yönü olan gerçek hayattan alıntı bir filmdir. Doğu Timor'un Hiddink'i olarak adlandırılan Kim Sin-hwan'ın başından geçenler bu filme yansıtılmıştır.

Son olarak yazımın başında da bahsettiğim gibi Doğu Timor'da görev yapan Türk polisimizin videosu

0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts