26 Ocak 2011 Çarşamba

Ghost in the Shell: Solid State Society (2006)

Ghost in the Shell: Solid State Society
Kôkaku kidôtai: Stand Alone Complex Solid State Society



Yıl MS. 2049. Motoko Kusanagi, 9. Şubeden ayrılalı iki sene olmuştur. Togusa, personel sayısı dikkat çekici boyutta artan takımın yeni lideridir. Genişletilmiş yeni 9. Şube bir dizi karmaşık olayla karşı karşıya kalır ve araştırmalar tüm olayların arkasında Kuklacı adında bir hackerın olduğunu ortaya çıkarır.

Bu esnada, dosyayı farklı bir yönde takip eden Batou Motoko ile karşılaşır. Motoko 'Solid State Society'den uzak dur' dedikten sonra uzaklaşır. Batou'nun içine Kuklacının Motoko olabileceğine dair bir şüphe düşer.


9. Şubenin yüzleştiği şaşırtıcı olaylar serisi gitgide ve neredeyse sanatsal bir şekilde birbirine bağlanır. Kuklacı kimdir? Batou'nun Motoko ile ilişkisinin akıbeti nedir? Dikkatlice planlanmış bu kusursuz suçun arkasındaki tam gerçek nedir ve sonuçları ne olacaktır? Sırlar Solid State Society'yi sarmaktadır.

Serinin bu seferki bölümünde müzikler ön plana çıkarılmış. Enfes müzikleri vardı öncelikle bunu söyleyeyim. Konusunu açıklamamın zor olacağı için başka bir yerden alıntı yaptım üstte. Biraz daha detaylandırmak gerekirse; konusu yakın bir zamanda vizyona girmiş Bruce Willis'in başrolünü oynadığı Suretler filmine benziyor. Yada Games filmi diyelim. Bu yapım tabii ki hepsinden önce yapıldığı için onlardan alıntı gibi düşünemeyiz. Beyninizde şekillendirebilmeniz için bu örnekleri verdim. Yine her seferinde olduğu gibi Hollywood filmleri bu animelerden bir takım şeyler almış diyebiliriz. Matrix ve türevi robot ve insan karışımı türlerin ne şekilde işlediğini zaten biliyorsunuz. Beyincik kısımlarına bağlantı yapılarak bilgi aktarımı yapılıyor vs. Bunda da aynı şeyler söz konusu. Hack işlemi ve bunları önlemeye çalışan bir özel güvenlik birimi. Sonuç itibariyle konusu karışık gelse de iyi bir animeydi diyebilirim. Müzikleri konusunda bir ön fikir vermesi için fragmanını da ekledim :)

0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts