29 Kasım 2010 Pazartesi

Madeleine (2003)





Bu film uzun süredir bilgisayarımdaydı ancak yeni izleme fırsatı bulabildim. Filmi öncelikli izleme listeme alma sebebimse tabii ki Min-a Shin Konusunu kısaca yazayım...

Bir kuaförde çalışan Hie-jin (Min-a Shin) bir gün dükkanı kapatacakken bir müşteri çıkagelir. Önce kapattığını söyler fakat sonra onu tanır. Liseden arkadaşı Ji-seok'dur (In-seong Jo). Onu kırmayarak dükkanı tekrar açar ve saç kesimini yapar. Ji-seok onu hala tanıyamamıştır. 


 
Ji-seok üniversite okuyordur ve lisede olduğu gibi çok çalışkan bir öğrencidir. Ek iş olarak sabahları gazete dağıtımı yapıyordur. Yapısı itibariyle utangaç biridir ve derslerine verdiği önemi kızlara gösterememektedir. Hie-jin ise tam tersi bir yapıda olup çokca erkek arkadaşı vardır. Çoğuda telefon rehberine eklenmiş isimden öteye gitmemiştir. Mutluluğu bir türlü bulamayan Hie-jin, Ji-seok'la bir anlaşma yapar ve sadece 1 aylığına çıkma teklif eder. Bu süre bitiminde ikili ayrılmak zorundadır.



Artık klişe olan bu Kore usulü çıkma mevzusu baydı beni Şu kadar gün çıkacağız sonra ayrılırız filan. Yinede sıcak bir romantik dram filmi. Çok fazla bir şey beklemeden sıkılmadan izleyeceğinizi tahmin ettiğim filmlerden. Min-a Shin'in performansı fena değildi. In-seong Jo ise aynı yıl iki tane güzel filmde birden oynaması ayrı bir detay. Diğer filmi The Classic.

0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts