8 Kasım 2010 Pazartesi

Aftershock (2010)




Yuan Ni, 1976 yılında Tangshan şehrinde küçük bir apartmanda eşi ve ikiz çocukları (Fang Deng ve Fang Da) ile yaşayan bir kadındır. Bir gece çocuklarını uyuttuktan sonra kocasının çalıştığı fabrikaya gider. Orada eşine üçüncü çocuğu istediğini söyler. Bir kaçamak yaparak eşine ait kamyonun kasasına girerler. Tam o esnada büyük bir deprem olur. Hızla oradan uzaklaşarak evlerine çocuklarının yanına giderler. Deprem hala devam ediyordur ve şehir yerle bir oluyordur. Kadın son bir hamle ile evleri yıkılmadan çocuklarını kurtarmak için atılır. Bu sırada onu geri çeken kocası binaya dalar ve bina çöker. Depremde eşini kaybeden Yuan Ni, çocuklarının kurtarılması için kurtarma ekibine yalvarır. Ekip çocukların kurtarılabileceğini ancak üzerlerinde beton bir levha olduğunu, ve komple kaldırılamayacağını, ancak bir taraftan kaldırabileceklerini, bu durumda çocuklarından birini kaybedeceğini ve birini seçmesini söylerler. Kadın uzun süre ikisini de kurtarın diye çırpınsa da sonunda razı olur ve oğlunun kurtarılmasını söyler. Bu esnada aşağıda olan iki çocuk konuşmaları duyuyordur. Kızının öldüğünü zanneden anne onu ölen eşinin yanına bırakır.

Çocuk bir süre sonra tek başına bir şekilde ölülerin içinde uyanır. O sırada ordu mensuplarından birisi onu görür ve ailesinin olup olmadığını sorar. Kız hem depremin şokuyla hemde annesinin oğlumu kurtarın sözünü duyduğu için konuşamaz. Daha sonra onu evlatlık olarak alan bu ordu mensubu büyütür.

Yıllar geçtikçe ilginç olaylar olacaktır. Her anı hüzünle dolu muhteşem bir film.

Filmin 1976 yılında Çin'in Tangshan şehrinde meydana gelen depremde hayatını kaybedenler ve hayatta kalıp depremin ardından yaşamaya çalışanlara ithafen yapıldığını söylemeliyim. Bu deprem 7.8 büyüklüğündedir ve 240.000 kişi yaşamını yitirmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Newer Posts Older Posts